Szeretettel köszöntelek a Wellness Kávé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Wellness Kávé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Wellness Kávé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Wellness Kávé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Wellness Kávé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Wellness Kávé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Wellness Kávé közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Wellness Kávé vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A válasz egyszerű, az emberek instant kávékkal kapcsolatos tapasztalatai alapján méltán számítanak rosszabb minőségű italra, hiszen régebben, de még napjainkban is nagyon rossz minőségű termékekkel lehet találkozni a hazai piacon. A boltok nagy részben kávékeverékből (pótkávé és valódi kávé keveréke), vagy pótkávéból készült alacsony minőségű termékeket forgalmazzák, és általában a nagy vending gépek instant kínálata is kritikán aluli.
Hogyan készül az instant kávé?
Kevesen
ismerik az instant kávékészítési technológiákat, az egyik ilyen a
fagyasztva szárítás. A fagyasztva szárított eljárással készített instant
kávé ötvözi az íz megtartását, és a tökéletes oldódást. A technológia
lényege, hogy a nyers kávébabot a kívánt stílusban megpörkölik, majd egy
óriási kávéfőzőben igazi eszpresszó koncentrátumot főznek belőle.
Folyamatos keverés és habosítás mellett az így kapott kávét -50 °C-on
fagyasztják és közben vákuummal vonják ki a nedvességtartalmat belőle.
Ezután táblákra vágják, és felőrlik. Ennek eredménye a fagyasztva
szárított kávé, amely megőrizte az összes aromáját, viszont a kávé
savanykás ízéért és gyomorégésért felelős csersav tartalmát, valamint
egyéb kellemetlen összetevőit a megfelelő mértékben kivonták belőle. A
fagyasztva szárítás előnyei a korábbi technológiákkal szemben, hogy
megmarad az aroma az íz, a szín és az alapanyag biológiai természete,
emellett a tökéletes oldhatóság jellemző rá. Összegezve tehát az instant
kávé is igazi kávé, ráadásul még előnyei is lehetnek a babkávéhoz
képest.
Instant kávé vagy babkávé?
Az
instant kávé azonnal oldódó, könnyen higiénikusan elkészíthető,
aromában gazdag, 80-85 fokos víz elegendő az elkészítéséhez, és 1 kg
termékből megfelelő minőség használata esetén akár nyolcszor annyi kávé
nyerhető, mint a babkávéból ráadásul elkészítése gyors és tiszta nem
marad utána kávézacc. Természetesen a babkávé mellett is szólnak érvek,
például kívánt pörkölésű kávé darálásakor és lefőzésekor utánozhatatlan
illat szabadul fel, nagyobb választékban kapható, pörkölési mód,
kávéfajta, és minőség tekintetében, mindenki megtalálhatja a számára
megfelelőt.
Fontos a minőség!
Általánosságban bab és
instant kávék esetében mindenképpen figyelembe kell venni azt is, hogy
mint minden termékcsoportnál, minőségben nagyon különböző termékekkel
lehet találkozni a piacon. Ugyanúgy találunk nagyon rossz babkávét, mint
instantot, de egy jó minőségű instant kávéból készült ital ugyanolyan
jó minőségű, mint a babkávéból főzött hagyományos kávé, hiszen
gyakorlatilag szinte ugyanaz.
Forrás: Valdo Cafe sajtóközleménye
Miért tarts mértéket?
A számos pozitív tulajdonság mellett nem árt tisztában lenned a túlzásba vitt koffeinfogyasztás hátrányaival is:
– A túl sok kávéivás (napi 5-6 csészényi) szívritmuszavart, remegést, nyugtalanságot és álmatlanságot okozhat.
- A kávé fokozza a gyomorsavképződést, amelynek hasmenés lehet a következménye.
- A túlzott koffeinfogyasztásnak jelentős vízelvonó hatása is van, ezért ajánlott gondoskodni a megfelelő folyadékpótlásról.
–
A rendszeres koffeinfogyasztás függőséget okozhat, amelynek
következményeként olyan elvonási tünetek jelentkezhetnek, mint a
fáradtságérzet, a fejfájás vagy az ingerlékenységgel, koncentrálási
nehézséggel járó levertség, súlyosabb esetben pedig izomfájdalommal és
hányással járó, vírusfertőzésre emlékeztető rosszullét.
Ha kivédenéd a kávézás kedvezőtlen mellékhatásait és az egészségedre is szeretnél odafigyelni, akkor a megoldást ITT találod!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nem is gyógyszer
Igen vagy Nem?
Egy Világ Egy Piac
Kóstolja meg és érezze a különbséget!